Overal inloggen? Veiligheid staat bij ons centraal!

Lancom biedt meerdere oplossingen om overal veilig online te zijn.

PLATO (PLAats en Tijd Onafhankelijk) werken
Alle oplossingen die Lancom biedt zijn PLATO. Dit betekent dat je overal en met ieder device kunt werken alsof je op kantoor bent. Je desktop en communicatiemiddelen reizen met je mee. Om dit te realiseren hebben wij een pakket van veiligheidsmaatregelen geïmplementeerd.

Windows desktop: Apple én Android
Je Windows desktop stellen wij beschikbaar op iedere desktop, laptop of tablet met alleen een internetverbinding en een browser. Het maakt niet uit of het een Apple of een Android is. Onze systemen zien waar vandaan je wilt werken en zorgen voor een passende en veilige verbinding met het datacenter of je eigen server. Als gebruiker heb je hier geen omkijken naar.

SSL certificaten
Lancom zorgt ervoor dat alle omgevingen veilig zijn afgeschermd met SSL VPN verbindingen inclusief bijbehorende certificaten. Al je dataverkeer wordt op deze manier versleuteld over het internet verzonden.

Werkplek
Je werkplek wordt ontsloten met VPN verbindingen tussen Cisco firewalls, zodat één veilig netwerk ontstaat tussen jouw kantoor en onze datacenters.

Token
Wilt je veilig werken op afstand? Dan is een inlognaam en wachtwoord niet voldoende. Wij adviseren te werken met een token.

Firewall
Een goede firewall is het belangrijkste slot is op de deur van je ICT omgeving. Mocht zich een lek voordoen in de software bijvoorbeeld, dan is er nog de firewall die ervoor zorgt dat de omgeving afgesloten blijft voor hackers. Wij werken in onze datacenters met Enterprise Cisco firewalls.

Security check
Wij adviseren je om regelmatig (een keer per jaar) een security check te laten uitvoeren op je ICT omgeving. Het liefst door een externe partij. Lancom neemt conclusies en aanbevelingen, voortvloeiend uit deze check, mee in de inrichting en het beheer van je ICT omgeving.

Spam- en virusfiltering
In onze datacenters hebben wij meerdere spam firewalls waar je e-mail wordt gecontroleerd op spam en virussen, op deze manier blijft je e-mail schoon en hebben je gebruikers nauwelijks last van spam.

Patches en updates
Alle firewalls, routers en servers worden voorzien van de noodzakelijk security patches en updates.

Storage
De servers en storage systemen die wij implementeren zijn redundant (dubbel) uitgevoerd op alle kritische onderdelen. Heb je een storing, dan zorgt Lancom zelf voor het wisselen van de onderdelen. Terwijl jij gewoon doorwerkt.

Remote back-up
Iedere nacht maken wij van alle data van de servers een back-up naar het datacenter van Lancom. Wij kunnen 28 dagen terug in de tijd voor je.

Disaster recovery en replicatie
Voor veel organisaties is een back-up alleen niet voldoende. Voor hen is er een volledig disaster recovery plan van Lancom. De virtuele servers worden op een tweede plaats opgeslagen en kunnen vanaf daar gestart worden. Dit doen we als de primaire locatie niet meer bereikbaar is.

Monitoring
Je ICT-omgeving wordt 24/7 in de gaten gehouden door onze monitoring systemen.

Datacenters
Onze datacenters Dataplace Rotterdam in Alblasserdam en Dataplace Utrecht zijn voorzien van de nieuwste technologieën op het gebied van beveiliging. Deze worden 24/7 bewaakt.

Wil je weten hoe veilig je ICT omgeving is?
Maak dan snel een afspraak voor een quick scan van één van onze adviseurs.