Is de Cloud een stap te ver, of niet mogelijk?

 

Geen zorgen! Dan is Datacenter in a BOX een goede oplossing.

Je eigen server voelt als een Cloud, maar staat gewoon bij je op locatie. Datacenter in a BOX is de standaard voor het managen van je eigen server(s).
Lancom heeft een eigen standaard ontwikkeld voor het gebruik van eigen servers op locatie. Deze dienst noemen we Datacenter in a BOX.

De technieken die wij toepassen in onze grote datacenters passen we ‘in het klein’ toe op jouw locatie. Het Datacenter in a BOX evenaart de beschikbaarheid van een Private Cloud. Het Datacenter in a BOX concept is de afgelopen jaren bij veel klanten succesvol geïmplementeerd. De ‘up-time’ van deze omgevingen behoren tot de hoogste in de markt.

Beschikbaarheid
Om de beschikbaarheid van je servers te kunnen waarborgen, zorgt Lancom voor het beheer. Wij virtualiseren uw servers, waardoor het heel grote bestanden zijn geworden met daarin een volledige server. Het voordeel van deze methode is dat we je volledige servers kunnen backuppen, kopiëren en repliceren op willekeurige hardware, zonder opnieuw te hoeven installeren. Dat verkort een eventuele ‘down-time’ bij een calamiteit aanzienlijk.

Wij hebben ons eigen datacenter in Amsterdam bij DCG (Datacenter Group) en een tweede datacenter in Utrecht bij Eurofiber. Naar deze datacenters kunnen we iedere dag een offsite backup van je data maken. Daarbij kunnen we ook een volledige uitwijk verzorgen naar ons datacenter. Op deze manier krijg je het beste van beide werelden. Dus, een eigen server-omgeving, met een uitwijk naar de Private Cloud.

Wie is te vertrouwen in de ICT markt?
Lancom heeft eigen datacenters met eigen verbindingen. Voor alle projecten hebben wij zelf de kennis in huis en werken we niet met onderaannemers.

Pay-per-use of éénmalig aanschaffen
We kunnen onze diensten maandelijks, op basis van pay-per-use, in rekening brengen. Je betaalt dan alleen wat je gebruikt, vergelijkbaar met de Cloud. Zelfs de hardware is in een maandelijks bedrag af te nemen bij Lancom, zodat de overstap naar Lancom zonder grote investeringen is te realiseren.

Je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld de licenties en de hardware éénmalig aan te schaffen en daarna de diensten voor beheer en backup maandelijks bij ons af te nemen.

Alles in de browser
De werkplek van Datacenter in a BOX wordt door ons samengebracht in de browser, zodat je gebruikers veilig device onafhankelijk (desktop, laptop, tablet en smartphone) kunnen werken met een internetverbinding en een browser.

Hybride model
Je kunt er ook voor kiezen om eigen servers op locatie te laten installeren en beheren door Lancom en een aantal rollen onder te brengen in de Cloud. Zoals het hosten van e-mail en Sharepoint in Microsoft Office 365 bijvoorbeeld.

Interface
Een vertrouwd bureaublad met startscherm en snelkoppelingen is voor veel gebruikers nog steeds de veilige haven in ICT-land.

In Office 365 word je geconfronteerd met tegels en websites waar je bestanden staan opgeslagen. Wat is nu het beste voor je organisatie? Wij helpen je met het geven van het antwoord. Al onze oplossingen zijn via de browser veilig te benaderen. Hierbij onderscheiden we twee interfaces:

Windows look and feel bureaublad
Lancom Workspace 365 met tegels

Overstappen?
Voor een geruisloze overstap naar ons Datacenter in a BOX concept zorgt het projectteam van Lancom voor een gedegen plan met doelen en mijlpalen. Je eigen projectmanager is tijdens de overstap je vaste aanspreekpunt. Samen met zijn ervaren team begeleidt hij de overstap en wordt deze turn-key opgeleverd aan de beheergroep.

Fixed prijs
Lancom werkt standaard met fixed prijzen voor:
– Het project (de overstap naar Lancom)
– Het beheer (maandelijks op basis van pay-per-use)

Ook een eigen serveromgeving van Lancom?
Maak dan snel een afspraak met één van onze adviseurs.