Onze verbindingen zijn 24/7 beschikbaar.

Zo kun je altijd inloggen en communiceren met de buitenwereld.

 

Betrouwbare verbinding
Je ICT omgeving is vandaag de dag helemaal afhankelijk van een betrouwbare internetverbinding. 24/7 Online toegang is essentieel. Daarom draagt Lancom zorg voor je dataverbindingen. Wij monitoren deze preventief en zorgen voor back-up verbindingen in het geval dat er een verbinding wegvalt.

Technieken
Lancom kijkt per locatie welke provider en welke techniek de beste oplossing in handen heeft. We houden daarbij het gebruik, het aantal medewerkers, de prijs en de SLA in de gaten. Op deze manier ben je verzekerd van een optimale performance en beschikbaarheid, passend bij je situatie. De technieken die wij bieden zijn:

– Glasvezel
– WOK (WEAS Over Koper) en ethernet
– ADSL
– VDSL en BVDSL
– SDSL
– 4G

SLA
Er zijn drie soorten SLA’s in de zakelijke dataverbindingen. Dit zijn:

– SLA B, dit is een Best effort verbinding. Handig als back-upverbinding of aparte wifi, maar niet als productieverbinding.
– SLA N, dit is een Next business day verbinding. Deze wordt ingezet voor een kleine locatie, wifi- of back-upverbinding. Bij het falen van deze verbinding heb je in de regel de volgende dag een oplossing
– SLA A, dit is een Always verbinding, oftewel 24/7. Voor productieverbindingen en telefonieverbindingen nemen wij alleen genoegen met een SLA A verbinding. Je hebt dan 24/7 ondersteuning van Lancom en de provider.

Actieve backup verbinding
Wij zetten bij voorkeur twee verbindingen in, zeker bij grotere locaties. We kiezen dan ook verschillende providers en verschillende technieken. En maken van deze back-upverbinding geen slapende verbinding, maar geven deze een actieve rol in je netwerk. Je kunt daarbij denken aan een glasvezelverbinding voor de connectie met de Cloud en een VDSL verbinding voor de wifi-verbinding. Zo bieden we je meer continuïteit en ‘performance’.

Gescheiden netwerken
Met zogeheten VLAN en PVC technologie zorgen wij ervoor dat je netwerken geheel gescheiden van elkaar worden aangeboden aan de gebruikers. Zo blijft de veiligheid en kwaliteit op orde. Denk aan het scheiden van een dataverbinding, telefonie, Cloud connector en wifi-gastenverbinding.

Onafhankelijkheid
Lancom biedt de verbindingen van KPN en Eurofiber. Dat kunnen ook andere providers zijn, als je dat wenst.

VPN
De kantoorlocaties worden door Lancom altijd met Cisco firewalls en routers, via VPN beveiligd. We creëren één beveiligd netwerk van al je locaties. Gebruikers die vanaf onbekende locaties of publiek internet willen kunnen werken, kunnen via een SSL VPN verbinding veilig werken, alsof ze op kantoor zijn. Onze 3G/4G mobiele diensten zorgen dat je kunt werken als er geen wifi-signaal beschikbaar is.

Telefonie gescheiden van data
Met VLAN en PVC technologie zorgen we dat je telefonieverkeer wordt gescheiden van je dataverkeer. Zo is de beschikbaarheid en kwaliteit altijd optimaal.

4G
Geen wifi-signaal mogelijk? Onze mobiele 4G-diensten bieden uitkomst. Je kunt zelfs 4G inzetten als back-upverbinding voor je kantoorlocaties. Lancom levert en beheert hiervoor speciale routers.

Je smartphone als modem
Indien je voor vaste en mobiele (VAMO) integratie kiest, kun je een smartphone inzetten als hotspot. En ook gewoon doorwerken op plaatsen waar geen wifi-signaal is.

Cisco voor de beveiliging
Voor het beveiligen van onze netwerken gebruiken we uitsluitend Cisco firewalls en routers. Wij hebben gekozen voor de marktleider in continuïteit en support. Onze netwerken behoren niet voor niets tot de betrouwbaarste in de markt.

Monitoring
Onze monitoring systemen houden je dataverbinding 24/7 in de gaten.

Interesse?
Meer weten over de mogelijkheden voor jouw locaties? Wij hebben aan een postcode en huisnummer genoeg om je een passend voorstel te doen. Neem vandaag nog contact met ons op.