‘To Cloud or not to Cloud?’

Deze vraag houdt veel organisaties bezig. Lancom helpt je bij het maken van de juiste keuzes. Van Cloud-advies tot implementatie.Al vanaf de start van cloud-diensten (in 2008) geven wij cloud-advies. Lancom ondersteunt je organisatie in het migreren naar de cloud en heeft een unieke Private Cloud dienst: VeiligKantoor.

Met VeiligKantoor maken we de werkomgeving van ondernemers en (non-profit) organisaties makkelijk en veilig. Makkelijk, omdat je altijd en overal alle informatie tot je beschikking hebt. En veilig, omdat we werken met eigen servers in een twee datacenters en eigen ‘dark fiber’ verbindingen.

Welke Cloud is geschikt voor jou?
Wij toetsen de verschillende Cloud toepassingen aan je beleid en kijken we welke Cloud het beste bij je past:

  1. Private Cloud
  2. Public Cloud
  3. Hybride Cloud

Beschikbaarheid
Om de beschikbaarheid van de Cloud diensten te kunnen waarborgen, zorgt Lancom voor het beheren van je Cloud. Wij hebben ons eigen datacenter in Amsterdam bij DCG (Datacenter Group) en een tweede datacenter in Utrecht bij Eurofiber. Zo wordt altijd een offsite backup gemaakt van je data, maar kunnen we zelfs een volledige uitwijk verzorgen naar ons tweede datacenter of uitwijken naar een publieke Cloud dienst bijvoorbeeld.

Wie is te vertrouwen in de Cloud?
Lancom werkt niet met onderaannemers, maar heeft eigen apparatuur in haar datacenters en dark fiber verbindingen tussen haar datacenters. Zo zijn wij zelf in control over jouw Cloud.

Pay-per-use
Al onze diensten worden maandelijks op basis van pay-per-use in rekening gebracht aan de klanten. Je betaalt echt alleen wat je gebruikt.

Clouddiensten
Alle Cloud diensten van Lancom worden door ons samengebracht in de browser, zodat je gebruikers veilig device onafhankelijk (desktop, laptop, tablet en smartphone) kunnen werken, met alleen een internetverbinding en een browser.

Private Cloud
In onze Private Cloud krijgt je eigen virtuele servers, een vertrouwd bureaublad en onbeperkt de beschikbaarheid over onze Servicedesk. Samen kijken we naar de eisen op het gebied van beschikbaarheid.

Public Cloud
Lancom werkt nauw samen met Microsoft en de Publieke Cloud van Office 365. Met Lancom Workspace 365 zorgen we ervoor dat je verschillende publieke Cloud diensten aan elkaar kunt koppelen en uw gebruikers een vertrouwd bureaublad krijgen. Wij maken zelfs een backup van je publieke Cloud diensten. Dit is uniek in de markt.

Hybride Cloud
Waarom direct overstappen naar de Private Cloud, als voor een deel van je vragen ook een publieke dienst beschikbaar is? Lancom zorgt ervoor dat je gebruikers ook bij de hybride Cloud een vertrouwd bureaublad krijgen. En we zorgen voor een naadloze integratie van de Private Cloud met je publieke Cloud diensten. Voor je gebruikers is dit veilig weggewerkt in één bureaublad.

Interface
Een vertrouwd bureaublad met startscherm en snelkoppelingen is voor veel gebruikers nog steeds de veilige haven in ICT-land.

In Office 365 word je geconfronteerd met tegels en websites waar je bestanden staan opgeslagen. Wat is nu het beste voor je organisatie? Wij helpen je met het geven van het antwoord. Al onze oplossingen zijn via de browser veilig te benaderen. Hierbij onderscheiden we twee interfaces:

Windows look and feel bureaublad
Lancom Workspace 365 met tegels

Overstappen?
Voor een geruisloze overstap naar de Cloud zorgt het projectteam van Lancom voor een gedegen plan met doelen en mijlpalen. Je projectmanager is tijdens de overstap je vaste aanspreekpunt. Samen met ons ervaren team begeleiden we de overstap en wordt alles turn-key opgeleverd aan de beheergroep. Maak vandaag nog een afspraak!