FirstCompany Group

FirstCompany Group is actief in de gezondheidszorg. Het is een samenwerking van organisaties die zich richten op het adviseren van overheidsorganen. En het bieden van expertise en flexibel personeel op het gebied van zorg, wonen en welzijn.

“FirstCompany werkte vanuit een datacenter, maar het volledige beheer, en ook de back-up lag in handen van één persoon. Dit risico vonden wij te groot worden,” aldus Karin Samplonius, directeur van verschillende onderdelen van FirstCompany Group.

“We zijn toen op zoek gegaan naar een partij die deskundig, flexibel en schaalbaar is. We wilden bij deze partij de ICT omgeving onderbrengen. Belangrijk daarbij was dat de omgeving een hoge flexibiliteit heeft, gebruiksvriendelijk en herkenbaar was. Onze mensen moeten vanaf verschillende locaties kunnen inloggen op de centrale ICT-omgeving. Wij zijn afhankelijke van de ICT-omgeving, de werkplek moet gewoon altijd en overal beschikbaar zijn.

Lancom voldeed aan alle vragen wij hadden, is een servicegericht bedrijf en denkt niet in problemen maar in oplossingen. Daarnaast kregen we een scherpe prijs aangeboden. De keuze voor Lancom als nieuwe ICT partner was snel gemaakt.”

Gezien het feit dat de migratie van de server op locatie naar de Private Cloud van Lancom behoorlijk complex was, kan ik niet anders zeggen dat dit grote project vlekkeloos is verlopen,” aldus Karin.

Veilig en gebruiksvriendelijk
De verschillende projecten hebben voor FirstCompany een snellere, stabielere en gebruiksvriendelijke omgeving opgeleverd.

Karin Samplonius: “Wij hebben later ook de telefonie bij Lancom ondergebracht, waardoor de integratie van de IT en de Communicatie nog meer tot z’n recht komt.

In de toekomst zal er steeds meer vanuit de gemeente worden gewerkt via een beveiligde verbinding. Ook komt er steeds meer digitale communicatie. Een snelle en stabiele ICT- omgeving zal een dus nóg belangrijkere rol gaan spelen. Met Lancom voeren wij gesprekken over het optimaliseren van de huidige Private Cloud, met name het inloggen op afstand willen we nog toegankelijker maken, zonder op de veiligheid in te leveren. Onze ICT-partner Lancom komt ongetwijfeld weer met slimme oplossingen.”