De Goede Woning

De Goede Woning is een woningcorporatie gevestigd en actief in Zoetermeer. De organisatie heeft meer dan 6.300 sociale huurwoningen in beheer. En er zijn plannen in ontwikkeling om het aantal woningen de komende jaren fors uit te breiden.

Peter Boerman, Manager Financiën & ICT van De Goede Woning: “Bij mijn indiensttreding in 2007 was onze systeembeheerder al geruime tijd ziek en was er (tijdelijk) iemand van Lancom gedetacheerd. Lancom was destijds al actief als advies partner en leverancier van onze hardware en software. Uiteindelijk was de stap naar het uitbesteden van onze ICT omgeving naar Lancom snel gemaakt. Naast het proactief beheren van de ICT omgeving zorgt Lancom er ook voor dat het on-site aspect niet vergeten wordt. Op vaste tijden in de week hebben wij de beschikking over onze vaste systeembeheerder die voelt als een volwaardige medewerker van De Goede Woning.”

Eigen én virtuele servers
Peter: “De ontwikkeling van onze ICT omgeving heeft ook niet stilgestaan. Zo hadden we in 2005 nog negen fysieke servers op onze locatie in Zoetermeer. In 2010 hebben wij samen met Lancom een project opgestart om de serveromgeving te vervangen en te vernieuwen. De volledige serveromgeving is gemigreerd naar virtuele servers en een high end SAN (centraal opslag systeem). Met als resultaat dat we nu nog maar drie fysieke servers hebben en meerdere virtuele servers.”

Voor Goede Woning heeft Lancom een snellere, stabielere en efficiëntere omgeving gerealiseerd. Iedereen werkt op centrale Terminal Servers, waardoor overal vandaan gewerkt kan worden, alsof men op kantoor werkt.

Peter: “Wij hebben de projecten altijd als zeer prettig ervaren en deze zijn vrijwel vlekkeloos verlopen. Ook zijn wij heel erg te spreken over de nazorg van Lancom. Wij hebben bijvoorbeeld veel baat gehad bij de trainingen die zijn gegeven. Onlangs heeft Lancom naar tevredenheid een veilig Wifi gastennetwerk voor ons ingericht.”

Partner voor de toekomst
“De integratie van telefonie en veiligheid zijn onderwerpen die we op dit moment bespreken met Lancom. We zien Lancom niet als leverancier, maar als onze partner voor alle ICT zaken”, aldus Peter Boerman.