Sanitas

Sanitas is een dienstverlenend bedrijf op het gebied van asbest. Het bedrijf houdt zich bezig met metingen, inspecties, onderzoek en analyse. Sanitas is in 2004 opgericht en er werken ongeveer 50 werknemers.

Directeur Frans Hoogerbrugge was al bekend met Lancom, vanuit een vorige werkomgeving. Lancom begon ooit met een server op locatie, waarvan Sanitas zelf de back-up maakte. Later was de wens om op een veilige en stabiele manier de documenten en programma’s te kunnen benaderen vanaf de server. Dit werd door de groei van Sanitas al snel uitgebreid met een extra server.

De afhankelijkheid van de ICT groeide nog sneller dan de bedrijfsomvang. Een deel van de ICT wordt nu in de Cloud beheerd, en een deel op de eigen serveromgeving.

Lancom zorgt ervoor dat beide systemen op elkaar zijn aangesloten. Naast een betrouwbare glasvezel verbinding, we ook voor een ‘disaster recovery’ oplossing naar het datacenter van Lancom en voor de vaste en mobiele telefonie.

Frans Hoogerbrugge: “Omdat Lancom een pro-actieve benadering heeft, oplossingsgericht denkt en een goede gesprekspartner is, is de keuze op Lancom gevallen. Ook het projectmanagement, bijvoorbeeld rond de introductie van VOIP telefonie, is weer vlekkeloos verlopen. Vooral ook door de goede communicatie.”

Toekomstgericht
Sanitas heeft zowel de vaste telefonie als de mobiele telefonie geïntegreerd in één oplossing. In het KPN-één platform dat Lancom aanbiedt. Naast flexibiliteit biedt deze oplossing een prima prijs-kwaliteit verhouding. Als basis wordt het vertrouwde netwerk van KPN ingezet, en de ondersteuning en het beheer wordt door Lancom wordt uitgevoerd.

De volgende stap is om volledig PLATO (PLAats en Tijd Onafhankelijk) te kunnen werken. Dit heeft mede te maken met de afhankelijkheid van ICT die voor Sanitas alsmaar groter wordt.

Frans: “De uiteenlopende mogelijkheden worden momenteel onderzocht en besproken volgens de QuickScan aanpak van Lancom. Ook wordt gekeken naar een manier om gegevens gemakkelijk te kunnen uitwisselen. Bijvoorbeeld met Office 365 en Citrix.”

Terwijl Sanitas blijft groeien, groeit hun ICT mee, zonder dat het bedrijf er omkijken naar heeft.