BIJ12

BIJ12 is een uitvoeringsorganisatie van de Rijksoverheid. Deze jonge organisatie neemt taken die in het verleden door de Rijksoverheid werden gedaan, helemaal over. Zoals het natuurbeleid en de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. De behoefte aan een aparte uitvoeringsorganisatie komt van de provincies, die door de decentralisatie zelf steeds meer taken kreeg.

Lancom werkt vanaf de oprichting, eind 2013 voor BIJ12. De eerste uitdaging was om in nog geen maand een ICT-omgeving te bouwen in een nieuw kantoor in Utrecht.

Voor wat betreft het beleid moest de nieuwe ICT voorziening bestaan uit een PLATO (PLAats en Tijd Onafhankelijk) werkplek voor de gebruikers, inclusief een dataverbinding, Daarnaast werden uiteraard strenge eisen gesteld aan de veiligheid (zoals 3-weg authenticiteit voor telewerken) en communicatiemiddelen als vaste telefonie. Het geheel moest volledig in een Private Cloud voorziening worden aangeboden, inclusief replicatie naar een 2e datacenter. De back-up en het beheer bracht B12 ook bij Lancom onder.

Private Cloud oplossing
José Buijsman, projectleider van BIJ12, vertelt over de keuze voor Lancom: “Het advies van Lancom blonk uit in de pragmatische aanpak, het kunnen realiseren van een tijdelijke glasvezelverbinding (van een andere huurder binnen het nieuwe kantoor), de prijs en het kunnen garanderen van binnen een maand.”

Binnen een maand stond er een werkende kantoorautomatisering. Lancom realiseerde en Private Cloud server oplossing, inclusief werkplekken en VOIP telefoons om de gebruikers van de nieuwe organisatie van dienst te zijn. Wij hebben het project als erg prettig ervaren, alles werkte op tijd en dus werden de beloften hierin waargemaakt. De no-nonsense mentaliteit van Lancom sprak ons zeer aan.”

Ook na het project heeft BIJ12 het support op de nieuwe ICT-omgeving uitbesteed bij Lancom.