Schreuder Verzekert

Schreuder Verzekert is een verzekeringskantoor dat al bestaat sinds 1915. De kracht van het bedrijf is zij niet is gebonden aan één verzekeringsmaatschappij of bank.

Jacco van Belle, manager ICT & Marketing: “De partij met wie we eerst zaken stopte met ICT en gaf ons het advies naar Lancom over te stappen. Lancom was al een bekende, omdat zij eerder ondersteuning hadden geboden bij verschillende projecten. In eerste instantie droeg Lancom zorg voor het beheer van de ICT omgeving. Uiteindelijk was de ICT omgeving aan vervanging toe. Lancom heeft diverse opties in kaart gebracht. Of naar de Cloud overstappen of toch met een eigen ICT omgeving verdergaan. De keuze is gevallen op het behouden van een eigen ICT omgeving op basis van het Datacenter in a BOX concept van Lancom.”

Na de migratie heeft Lancom een centrale ICT omgeving gebouwd, bestaande uit een beperkt aantal fysieke servers. Voor iedere rol in het netwerk is er een virtuele server.

Jacco: “We hebben gekozen voor een centrale Citrix omgeving voor het aanbieden van bureaubladen aan onze gebruikers. Zo kunnen we nu veilig overal vandaan en met ieder type device werken. Zeker voor cliëntgesprekken is dit zeer prettig werken.”

Eén totaal oplossing
Naast de dataverbindingen heeft Lancom er ook voor gezorgd dat de telefonie is geïntegreerd via het KPN ÉÉN platform, voor een vast bedrag per medewerker per maand. Het upgraden van verschillende systemen heeft het een veel betrouwbaardere en snellere omgeving opgeleverd.

Jacco: “Naast het feit dat onze vorige IT partij Lancom heeft geadviseerd, voelde het na de eerste gesprekken direct vertrouwd. Ook is Lancom flexibel, schaalbaar, denken ze goed mee met onze wensen en benaderen ze ons proactief wanneer er iets interessant voor ons is. Verder is het erg prettig dat er korte lijnen zijn. Met de nieuwe omgeving zijn wij weer helemaal up-to-date en kunnen wij de blik vooruit richten en onze relaties optimaal blijven bedienen. Leuk detail is dat Schreuder Verzekert vanaf onze samenwerking alle de verzekeringen voor Lancom regelt.”