Door Lancom 11 januari 2019

Glasvezel, de techniek van de toekomst

Als er een top tien zou zijn over hedendaagse, alledaagse ongemakken, dan zult u ongetwijfeld ergens bovenaan “traag internet” zien staan. Voor veel mensen wellicht met stip op plaats 1, want het wachten op data, een trage verwerkingssnelheid en instabiliteit, levert elke dag weer veel ergernis op. Om over inefficiëntie nog maar niet te spreken.

Gelukkig hoeft dit tegenwoordig geen probleem meer te zijn. Middels een eigen glasvezelverbinding kunt u beschikken over internet dat razendsnel binnenkomt, gelijk aan de snelheid van het licht. Geen science fiction, maar realiteit; er zijn in Nederland al een kleine 3 miljoen aansluitingen

Glasvezel is in principe een hele dunne draad van glas, die signalen over grote afstanden, zeer snel en betrouwbaar kan versturen. Dit levert een hoge internetsnelheid op en gaat uploaden van data even snel als het downloaden ervan. Via een glasvezelverbinding kan je dus internetten, maar ook bellen en televisiekijken.

Even de voordelen op een rijtje:

1.     Snel internet
Glasvezel is in Nederland verreweg de snelste manier van internetten, wetende dat technisch gezien de absolute maximum snelheid nog niet bereikt is.

2.     Uploaden en downloaden even snel
Het versturen en ontvangen van data gaat via glasvezel even snel en dat is bij een normale kabelaansluiting niet zo.

3.     U kunt zelf een provider kiezen
Iedere provider mag op het glasvezelnetwerk internetdiensten aanbieden, u maakt zelf dus de keuze voor een provider. In de oude situatie bent u afhankelijk van de kabelexploitant.

Kort samengevat gaan er in ons land steeds meer aansluitingen lopen via het glasvezelnetwerk. Een goede ict-infrastructuur is zeer gebaat bij een dergelijke aansluiting. Lancom adviseert u graag in deze en kan u inzicht verschaffen in de kosten die niet veel hoger hoeven te liggen dan internet via de “ouderwetse” kabelverbinding.