Door Lancom 28 januari 2019

Dark Mode

Steeds meer apps en webpagina’s ondersteunen een zgn. Dark Mode, hetgeen misschien iets duisters en sinisters bij u zou kunnen oproepen. Echter geen zorgen, u gaat alleen zuiniger om met de accu van uw mobiele telefoon als u gebruik maakt van deze ‘donkere’ instelling.

Ergens vorig jaar kwam Google met het nieuws dat de nieuwe Youtube-app een zwarte achtergrond met grijze accenten zou krijgen. Uitgangspunt; een accu van uw telefoon die tot wel 60 % zuiniger kan zijn. Dit is uiteraard wel afhankelijk van uw persoonlijke instellingen.

Vroeger hadden de eerste computers donkere beeldbuizen met van die groene of geelwitte letters. Wellicht heeft u nog menig verslag gemaakt op de blauwe achtergrond van Word Perfect. Over nostalgie gesproken.

Nu gaan we in deze zin weer wat terug in de tijd. Ook op de pc is de Dark Mode een opmars aan het maken. Naast energiebesparing kan een donkere achtergrond vermoeidheid voorkomen en de concentratie verhogen. Iets wat zeker in de avonduren van toepassing kan zijn.

In principe werken foto’s en video’s altijd beter met een donkere achtergrond. En dat is wat we willen: veel bewegende beelden van hoge kwaliteit. Vandaar dat Twitter en You Tube al over zijn gestapt naar de ‘Dark Side’ en Facebook zal niet achterblijven.

Kortom: iets meer duisternis toelaten in uw digitale omgeving kan echt geen kwaad. Sterker nog, het kan uw nachtrust bevorderen………… En dat willen we toch allemaal.