Door Lancom 10 oktober 2018

To update or…..

“We have paused the rollout of the Windows 10 October 2018 Update (version 1809) for all users as we investigate isolated reports of users missing some files after updating”

Zo staat te lezen op de op de website van Microsoft. Het bleek al rap dat een aantal gebruikers die enthousiast aan het updaten gingen, allerlei bestanden kwijt bleken te zijn. Alhoewel Microsoft in alle toonaarden zwijgt over de omvang van dit probleem, vond het bedrijf hierin toch aanleiding genoeg om bovenstaand bericht de wereld in te sturen.

Microsoft adviseert dus om zelf nog niet tot installeren over te gaan en zegt toe met een nieuwe versie te komen van de huidige Windows 10–update. Tevens verwachten wij dan uiteraard ook meer informatie over deze behoorlijke misser. Verder zou nu de mogelijkheid bestaan om via de Microsofts helpdesk de verdwenen bestanden te herstellen. Of dit laatste realistisch is, moet uit de praktijk nog blijken.

Overigens onbegrijpelijk dat Microsoft totaal niet aangeeft dat je zelf verantwoordelijk bent voor jouw eigen back-upsituatie. Nergens wordt duidelijk melding gemaakt van het zo broodnodig maken van een back-up, iets wat overigens al langer geautomatiseerd zou moeten zijn. En zo blijkt maar weer eens dat wat een eenvoudige klus lijkt, toch weer anders kan uitpakken en dan veel ergernis veroorzaakt.

Verder is het  dus nog steeds niet voor iedere gebruiker een tweede natuur geworden om te zorgen voor een goede back-up van belangrijke bestanden. Uiteraard zijn hiervoor allerlei “in the cloud” oplossingen voorhanden en zelfs de old-school externe harde schijf zou nog een oplossing kunnen bieden.

Een andere, risicoloze, manier is het inschakelen van een bedrijf, zoals Lancom, dat back-up diensten aanbiedt, installeert en zorgt voor betrouwbare updates. Dan praten we over op maat gemaakte oplossingen passend in uw ICT-omgeving.

Kortom: “ to back-up or not to back-up, that is not the question”.

Op zoek naar de juiste oplossingvoor uw organisatie? Lancom kan hierbij helpen.