Door Lancom 2 juli 2018

Planet, People, Profit en Protection?

Het is de afgelopen tijd enorm in de mode om iets te roepen over de AVG. Uitleggen waar die afkorting voor staat is dan ook, als het goed is, niet meer nodig. Misschien moeten wij er als ICT-bedrijf ook wel iets over zeggen. En dat doen we dan ook, maar wel ultrakort.

De EU-regelgeving omtrent bescherming van persoonsgegevens is iets waar we niet omheen kunnen. Velen denken de dans voorlopig wel te kunnen ontspringen. De AP (ook geen nieuwe afkorting als het goed is) zal inderdaad het vizier waarschijnlijk eerst op de grote jongens richten. Als ze al voldoende capaciteit hebben want die houdt vooralsnog niet over.

Morele plicht

Waar de meeste organisaties de AVG als een last zien, draaien wij het liever om. We laten met z’n allen graag aan de wereld zien hoe maatschappelijk verantwoord we bezig zijn. Dus wat weerhoudt ons ervan om aan de drie P’s van Planet, People en Profit een vierde toe te voegen, namelijk die van Protection? Van gegevens welteverstaan. Om te weten hoe dat moet kunt u natuurlijk een paar miljoen berichten op internet lezen. Of u neemt hier contact op met Lancom.

We brengen graag uw privacyrisico’s voor u in kaart. Dan kijken we meteen of uw ICT-beveiliging er überhaupt klaar voor is. Wij in elk geval wel. U binnenkort ook?